Atac asupra Beirutului. Israelul susține că a bombardat la periferia capitalei Libanului și a vizat un comandat Hezbollah20Foto© hotnews.ro

Atac asupra Beirutului. Israelul susține că a bombardat la periferia capitalei Libanului și a vizat un comandat Hezbollah

, 31 știri, 32 vizualizări

O explozie puternică a fost auzită și un nor de fum a putut fi văzut ridicându-se deasupra suburbiei sudice a Beirutului, bastion al grupării armate libaneze Hezbollah, în jurul orei 19:40 (16:40 GMT), a declarat un martor pentru Reuters. "Forțele de apărare israeliene au efectuat o lovitură țintită în Beirut asupra comandantului responsabil de uciderea copiilor din Majdal Shams și de uciderea a numeroși alți civili israelieni", au afirmat Forțele de apărare israeliene (IDF) într-un comunicat.

Comunicatul afirmă că nu au fost emise noi instrucțiuni pentru apărarea civilă din Israel în urma acestui atac. O sursă de securitate libaneză de rang înalt a declarat că soarta comandantului nu este clară. Agenția națională de presă libaneză a declarat că un atac israelian a vizat zona din jurul Consiliului Shura al Hezbollah din cartierul Haret Hreik al capitalei.

Beirutul este în alertă de câteva zile în așteptarea unui atac israelian ca represalii pentru o lovitură asupra localității druze Majdal Shams din platoul Golan ocupat de Israel, care a ucis 12 tineri. Israelul și SUA au atribuit Hezbollah responsabilitatea pentru atac, dar aceasta neagă orice implicare.