Austria ameninta dupa refuzul Romaniei in Schengen - Nehammer anunta ca blocheaza Consiliul European din cauza migratiei ilegale2Foto© jurnalul.ro

Austria ameninta dupa refuzul Romaniei in Schengen - Nehammer anunta ca blocheaza Consiliul European din cauza migratiei ilegale

, 4 știri, 82 vizualizări

"Frazele goale nu vor fi suficiente”, a declarat Nehammer pentru cotidianul german Die Welt.

"Este nevoie de un angajament clar și fără ambiguitate pentru consolidarea protecției frontierelor externe și utilizarea resurselor financiare adecvate de la bugetul UE pentru aceasta", a cerut Nehammer. Ar trebui făcuți "pași concreți". Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci Austria "nu va putea susține declarația finală a summitului UE", a spus șeful conservator al guvernului de la Viena.

Înainte de summitul special privind migrația, Austria și alte șapte state membre au cerut - într-o scrisoare comună - mai multe măsuri finanțate de UE pentru a proteja frontierele externe, deportări mai rapide și noi acorduri de repatriere cu țări terțe, notează Kurier.

Scrisoarea a fost trimisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Sistemul de azil nu funcționează
Karl Nehammer,
Austria ameninta dupa refuzul Romaniei in Schengen - Nehammer anunta…