Autoritățile din Republica Moldova a expulzat un diplomat rus2Foto© stirileprotv.ro

Autoritățile din Republica Moldova a expulzat un diplomat rus

, 6 știri, 14 vizualizări

Guvernul de la Chișinău a luat această decizie în semn de protest față de deschiderea a șase secții de votare în Transnistria în locul unei secții de votare în capitala Moldovei, Chișinău, așa cum sa convenit anterior. Rusia a deschis șase secții de votare în stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din weekend, în orașele Tighina, Tiraspol, Rîbnița și Grigoriopol.

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe al Republicii Moldova, unde i-a fost înmânată o notă de protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în Transnistria la alegerile prezidențiale din Rusia, contrar poziției Chișinăului, fiind totodată anunțat că unul dintre diplomații ambasadei a fost declarat persona non-grata și trebuie să părăsească teritoriul republicii.

Măsura expulzării diplomatului survine după ce, ieri președintele pro-european, Maia Sandu, declarase că, prin organziarea acestor secții de votare, Rusia are o totală lipsă de respect pentru suveranitatea Republicii Moldova.