Autoritățile germane au descoperit un depozit de arme al Hamas în Bulgaria2Foto© stirileprotv.ro

Autoritățile germane au descoperit un depozit de arme al Hamas în Bulgaria

, 4 știri, 11 vizualizări

Anchetatorii germani au descoperit un presupus stoc de arme al Hamas în Bulgaria, informează Die Zeit. Descoperirea, confirmată de Deutsche Welle, Spiegel și ARD, a venit după arestarea unor persoane afiliate Hamas la jumătatea lunii decembrie. Un telefon mobil confiscat în timpul arestării conținea imagini cu arme de foc și echipamente aferente, ceea ce a condus autoritățile la depozitul ascuns.

Traseul digital din fotografii a direcționat anchetatorii către o locație din sudul Bulgariei , unde au fost găsite arme de foc îngropate sub un copac într-o pungă de plastic. Unele dintre armele recuperate prezentau semne de rugină. Suspecții, reținuți în Germania și Țările de Jos, ar fi intenționat să transporte armele la Berlin pentru potențiale atacuri asupra instituțiilor evreiești din întreaga Europă.

Printre indivizii aflați în arest se numără palestinienii Abdelhamid Al A. și Ibrahim El-R., ambii născuți în Liban, precum și egipteanul Mohamed B. și cetățeanul olandez Nazih R. Căutările inițiale pentru a găsi armele au avut loc în Germania în octombrie, cu anchetatorii bănuind mai întâi Polonia ca loc de ascunzătoare. Se pare că suspecții au călătorit în Polonia de mai multe ori.