Autorizația de construire a blocului de 25 de metri pe strada Mântuleasa a fost anulată de Tribunal4Foto© hotnews.ro

Autorizația de construire a blocului de 25 de metri pe strada Mântuleasa a fost anulată de Tribunal

, 7 știri, 23 vizualizări

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, sâmbătă, că Tribunalul București a anulat autorizația de construire, emisă de predecesoarea sa, Gabriela Firea, pentru imobilul de 25 de metri care ar fi urmat să se construiască pe strada Mântuleasa. „Tribunalul București a anulat, la cererea vecinilor, autorizația de construire emisă de primarul Firea pentru un imobil de 25 metri înălțime pe strada Mântuleasa, pe locația școlii la care a învățat Mircea Eliade (demolată nelegal în 2002)”, a postat, sâmbătă, edilul pe contul său de Facebook.

Autorizația de construire anulată de Tribunalul București, la solicitarea unor persoane ce locuiesc în zona respectivă, a fost emisă în 2016 de primarul general de la acea vreme, Gabriela Firea.

Reclamanții din proces erau nemulțumiți că acolo ar fi urmat să fie ridicat blocul de 25 de metri, în condițiile în care, în zonă, imobilele pot avea cel mult 13 metri și au susținut că acesta va distruge caracterul zonei protejate Mântuleasa, unde se află mai multe cladiri de patrimoniu.