Avocații lui Arsene au făcut plângere la CEDO că i se încalcă dreptul la viață și că a fost supus la tratamente inumane4Foto© libertatea.ro

Avocații lui Arsene au făcut plângere la CEDO că i se încalcă dreptul la viață și că a fost supus la tratamente inumane

, 15 știri, 13 vizualizări

Ionel Arsene a făcut plângere la CEDO. Avocații fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, condamnat definitiv la închisoare pentru trafic de influență și deținut în Italia, unde s-a predat, au făcut plângere la CEDO împotriva deciziei de extrădare a acestuia în România. Avocații condamnatului susțin în plângerea lor că lui Ionel Arsene i se încalcă dreptul la viață în România, potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, care a fost informată despre acțiunea apărătorilor fostului președinte CJ Neamț.

„Magistratul de legătură cu Italia din cadrul Ministerului Justitiei mi-a adus la cunoștință că avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au sesizat CEDO pe motiv că în România i s-ar încălca dreptul la viață și ar fi supus la tratamente inumane/degradante (art. 2, 3 și 4 din CEDO). Ministerul Justiției și ANP au depus la dosarul în care deja s-a dispus de instanța italiană returnarea condamnatului fugar documente în care evidențiem condițiile la standardele europene din penitenciar”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Totodată, „condamnatul fugar Ionel Arsene și echipa sa de avocați au formulat o cerere de suspendare a predării și dispunerea unei expertize medicale prin care să se constate labilitatea psihică”, se mai arată în comunicatul remis de Alina Gorghiu.