Banca Mondială împrumută România cu 100 de milioane de euro pentru renovarea unor școli2Foto© libertatea.ro

Banca Mondială împrumută România cu 100 de milioane de euro pentru renovarea unor școli

, 7 știri, 32 vizualizări

Banca Mondială va acorda un împrumut de 100 de milioane de euro pentru renovarea a 55 de școli, astfel încât acestea să respecte standardele de siguranță, reziliență, incluziune, sustenabilitate și infrastructură digitală. Proiectul va fi implementat de Ministerul Educației.

Vor fi reabilitate 100 de clădiri, care aparțin celor 55 de școli.

"Un copil născut în România se așteaptă să își atingă doar 58% din productivitatea totală pe care ar putea-o atinge dacă ar avea acces la servicii mai bune de educație și sănătate. În plus, cercetările demonstrează cum calitatea infrastructurii educaționale afectează în mod direct nivelul de performanță al elevilor. Îmbunătățiri în calitatea acestei infrastructuri vor ajuta în mod direct elevii de astăzi, iar, in viitor, vor aduce beneficii întregii țări", a declarat Tatiana Proskuryakova, director pentru Romînia al Băncii Mondiale.

Proiectul va sprijini municipalitățile pentru a investi în infrastructura educațională, noi oportunități de a investi în reziliență în fața dezastrelor și a schimbărilor climatice, prin investiții în școli sigure ce pot oferi adăpost de urgență în cazul dezastrelor.