Bărbat din Galați, prins în flagrant în timp ce încerca să trimită o pernă plină cu bani falși, în Italia5Foto2Video© realitatea.net

Bărbat din Galați, prins în flagrant în timp ce încerca să trimită o pernă plină cu bani falși, în Italia

, 5 știri, 28 vizualizări

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Galați, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În aceeași zi, un bărbat, de 35 de ani, a fost surprins, în flagrant delict, în timp ce ar fi trimis, în Italia, bancnote de euro falsificate, disimulate într-o pernă, prin intermediul unei societăți de transport internațional.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – noiembrie 2021, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în țară, și apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.