Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, la un pas de a fi extrădat din Italia, unde a fugit ca să scape de închisoare2Foto© g4media.ro

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, la un pas de a fi extrădat din Italia, unde a fugit ca să scape de închisoare

, 8 știri, 20 vizualizări

Curtea de Apel din Bari a decis predarea fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, autorităților din România, însă decizia nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, citată de News.ro.

Ionel Arsene este condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru două infracțiuni de trafic de influență. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. Pe 27 martie, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost reținut la Bari, in Italia.

„Curtea de Apel Bari a decis predarea domnului Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea nu este una definitivă. Ea poate fi atacată cu apel, însă la acest moment, la această etapă, conform deciziei instanței din Bari, fostul președinte CJ Neamț va trebui să execute în penitenciarele din România o pedeapsă de 6 ani și opt luni de închisoare”, a spus Gorghiu, conform sursei citate.