BCR emite o nouă emisiune de obligațiuni în lei cu o valoare totală de 600 de milioane de lei© wall-street.ro

BCR emite o nouă emisiune de obligațiuni în lei cu o valoare totală de 600 de milioane de lei

, 4 știri, 27 vizualizări

”Banca Comercială Română (BCR) a emis o nouă emisiune de obligațiuni în lei din România, în valoare de 600 de milioane de  lei, continuând strategia de extindere a surselor de finanțare și contribuind la dezvoltarea pieței de capital din România. Banca a lansat în ultimii doi ani emisiuni de obligațiuni în valoare totală de 2,7 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenți de pe Bursa de Valori București”, anunță banca.

Emiterea include emisiuni de obligațiuni non-preferențiale, cu o maturitate la 7 ani, ce vor fi listate la Bursa de Valori București. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligațiuni un rating pe termen lung BBB+.

Procesul de constituire a portofoliului a atras un interes ridicat din partea investitorilor, astfel că tranzacția a fost realizată la un cupon de 5,98%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituții de credit – și au beneficiat de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și a International Finance Corporation (IFC).