Bellingham, Judele Barcelonei7Foto© sport.hotnews.ro

Bellingham, Judele Barcelonei

, 9 știri, 7 vizualizări

65.00 de oameni s-au înghesuit ca într-o cutie de sardine pe mult prea micuțul Estadio Olimpico din Barcelona și telespectatori din peste 140 de țări s-au așezat în fața micilor ecrane pentru a savura sâmbătă, la ora 17:15, ora României, un nou episod din celebrul El Clasico, FC Barcelona – Real Madrid. De ce de la ora 17:15, când e încă lumină în Spnaia și nu seara, în nocturnă ține de faptul că meciul s-a transmis pe toate continentele si fusul orar e complet diferit.

A fost spectacolul scontat doar spre final, încheiat cum îi șade bine unei astfel de confruntări, cu o senzațională răstunare de scor pe final. Real Madrid, care nu mai câștigase în capitala Cataloniei de doi ani, s-a impus cu 2-1 dar în mare măsură jocul a fost controlat de catalani, deși aceștia au avuit patru absenți importanți, în frunte Lewandowski și Pedri.

Echipa lui Xavi Hernandez a deschis scorul în primele minute în urma unor erori în cascadă în apărarea Realului și apoi de două ori barele l-au salvat pe portarul oaspeților, Kepa, de la golul doi care ar fi însemnat, probabil, sentința acestui El Clasico.