Bilete de avion mai ieftine cu 20% în septembrie față de august. Unde se poate zbura4Foto© observatornews.ro

Bilete de avion mai ieftine cu 20% în septembrie față de august. Unde se poate zbura

, 10 știri, 11 vizualizări

”După o creștere a tarifelor la biletele de avion, creștere generată de perioada concediilor, agenția de turism online Vola.ro anunță că a înregistrat o scădere medie a prețurilor de 20% în luna septembrie față de luna august. Altfel spus, călătorii care își doresc un nou city-break în Europa sau familiile care vor o ultimă escapadă înainte de a începe școala copiilor pot profita din plin de această perioadă pentru a face rezervări”, anunță agenția de turism online Vola.ro.

În ultima perioadă, pe fondul cererii mari din sezonul estival, industria aviatică a fost marcată de o serie de fenomene care au avut un impact important asupra pasagerilor: creșteri de prețuri, anulări sau întârzieri masive ale zborurilor, haos pe aeroporturi din cauza lipsei de personal etc. Specialiștii confirmă o scădere a prețurilor pentru biletele de avion pentru această toamnă.

Potrivit datelor Vola.ro, biletele de avion pentru luna septembrie 2023 vor fi mai ieftine cu 20% decât cele din august, raportarea fiind făcută la nivelul unei luni. De exemplu, prețul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion către un oraș european este de 230 de euro în comparație cu prețul mediu pentru august 2023, când tarifele medii ajungeau la 289 de euro.