Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor locale din 9 iunie și organizarea unui nou tur de scrutin în localitatea Costinești4Foto© hotnews.ro

Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor locale din 9 iunie și organizarea unui nou tur de scrutin în localitatea Costinești

, 10 știri, 39 vizualizări

Biroul Electoral Central a decis marți să admită cererea de anulare a alegerilor de la Costinești formulată de PSD Constanța. S-a stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie.

”Anulează alegerile pentru funcția de primar din Circumscripția electorală numărul 29 comuna Costinești, județul Constanța, desfășurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcția de primar al comunei Costinești, județul Constanța”, a decis Biroul Electoral Central.

După cea de-a șasea numărare a buletinlor de vot la Costinești candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obținut un vot în plus față de candidatul PSD, primarul în funcție Dumitru Jeanu. Biroul Electoral Județean Constanța a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile și că au votat doi cetățeni ucraineni deși nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanții BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costinești.