Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, comemorează împlinirea a 75 de ani de la scoaterea sa în afara legii8Foto© money.ro

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, comemorează împlinirea a 75 de ani de la scoaterea sa în afara legii

, 15 știri, 84 vizualizări

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică a comemorat astăzi la Blaj 75 de ani de la scoaterea în afara legii de către regimul comunist. Prezent la ceremonia din catedrala din oraș, președintele Klaus Iohannis a declarat că persecuția declanșată împotriva acestei biserici cu o contribuție majoră la Marea Unire din 1 decembrie 1918, deschidea o nouă fază în asaltul comuniștilor asupra valorilor și instituțiilor democratice ale țării.

Klaus Iohannis: Ca cetățeni ai unei țări care a luptat pentru a-și câștiga democrația, avem datoria de onoare de a nu-i uita pe cei care au deșteptat conștiința de sine a românilor transilvăneni și pe umerii cărora s-a ridicat la 1918 arcul unității noastre naționale.

La rândul său, preotul Cristian Barta, purtător de cuvânt al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a amintit că decretul prin care cultul greco-catolic era scos în afara legii a fost emis chiar pe decembrie 1948.