Bogdan Chirițoiu,: Una dintre prioritățile din 2024 este finalizarea investigațiilor la bănci5Foto© zf.ro

Bogdan Chirițoiu,: Una dintre prioritățile din 2024 este finalizarea investigațiilor la bănci

, 6 știri, 45 vizualizări

Una dintre principalele priorități ale Consiliului Concurenței pentru acest an este să finalizeze cele două investigații la bănci privind raportările legate de Biroul de Credit, respectiv o posibilă înțelegere între băncile care cotează ROBOR-ul. O decizie în acest sens va veni spre finalul anului, iar sancțiunile ar putea fi de zeci sau sute de milioane de euro.

„Ne dorim să terminăm investigațiile pe bănci anul acesta. Avem o investigație începută acum doi ani și una pe care am demarat-o anul trecut. Le vom termina în același timp, chiar dacă ele au fost începute în perioade diferite. O decizie va veni spre finalul anului. În cazul în care vom da sancțiuni, vor fi mari, de zeci sau sute de milioane de euro“, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, în timpul unei conferințe de presă.

În noiembrie 2022, instituția de concurență a început o anchetă legată de evoluția dobânzilor la lei și a descins în birourile a zece bănci care cotează ROBOR-ul - Banca Transilvania, BCR, BRD-SocGen, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, OTP Bank România, EximBank și Intesa Sanpaolo România.