Bolile de care suferă Oprescu pot fi tratate în sistemul penitenciar românesc3Foto© bzi.ro

Bolile de care suferă Oprescu pot fi tratate în sistemul penitenciar românesc

, 7 știri, 23 vizualizări

Bolile de care suferă Sorin Oprescu pot fi tratate în sistemul penitenciar românesc, a declarat, luni, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Recent, Curtea de Apel din Atena a respins cererea României de extrădare a fostului primar al Capitalei, care are de ispășit zece ani și opt luni de închisoare.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat în luna mai la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 8 luni pentru constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor. El nu a fost însă încarcerat deoarece se află în Grecia, de unde s-a cerut extrădarea.

Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis săptămâna trecută ca Sorin Oprescu să nu fie extrădat în România. Oprescu se află în libertate după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro în Grecia. Judecătorii eleni au considerat că fostul primar nu ar beneficia de condiții decente în închisorile din România dacă ar fi extrădat și nu se va putea trata pentru bolile de care suferă.