BRD Pensii, administrator pe piața pensiilor private obligatorii, a anuțat intenția de a părăsi România3Foto© bzi.ro

BRD Pensii, administrator pe piața pensiilor private obligatorii, a anuțat intenția de a părăsi România

, 7 știri, 17 vizualizări

CEO-ul BRD Pensii din prezent, Raluca Morar, lucreză din 2001 la BRD iar din 2015 în cadrul BRD Asigurări. Cei jumătate de milion de români care cotizează la BRD Pensii au economiile de bătrânețe asigurate, fără nicio schimbare pe fond, în contextul în care legea garantează activele participanților indiferent de ce se întâmplă cu administratorul.

După ce au încetat activitatea de marketing pentru fondurile de pensii private Pilon II BRD Pensii și cele facultative Pilon III BRD Medio, prin faptul că din toamnă nu mai pot fi încheiate contracte de aderare la aceste fonduri, așa cum se arată pe propriul site, francezii de la BRD pregătesc acum mai multe schimbări la administratorul Pilon II, care are cel mai mic fond de pensii private Pilon II din România, cu active de 3,7 mld. lei și circa 522.000 de clienți.

“Începând cu data de 01.10.2022, BRD – Groupe Societe Generale va înceta activitatea de marketing a fondurilor de pensii pentru Fondul de Pensii Facultative BRD MEDIO (Pilonul 3) și Fondul de Pensii Administrat Privat BRD (Pilonul 2), fonduri administrate de către BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.