București, în topul celor mai accesibile piețe rezidențiale din Europa2Foto© observatornews.ro

București, în topul celor mai accesibile piețe rezidențiale din Europa

, 7 știri, 13 vizualizări

Creșterile preconizate ale salariilor pe fondul unei evoluții economice pozitive, dar și a relaxării condițiilor de finanțare, vor favoriza majorarea prețurilor locuințelor în perioada următoare, tendință care se va vedea cel mai probabil manifestându-se mai accentuat începând cu anul viitor.

Astfel, pe baza datelor publice privind prețul mediu solicitat pentru un apartament de 70 de metri pătrați în Europa, nivelul de accesibilitate al achiziționării unui astfel de apartament în București este printre cele mai ridicate atât la nivel național, cât și European, fiind necesare 96,2 salarii medii nete lunare.

Graduri mai ridicate de accesibilitate sunt înregistrate doar în Bruxelles și Sofia (84,2 și 94,3 salarii medii nete din orașele respective) dintre marile orașe și capitale europene. La polul opus se situează Londra, Munchen, Paris sau Zurich unde prețurile medii pe metro pătrat util pot depăși sau chiar depășesc €10.000 (Paris) sau €16.000 (Zurich), fiind necesare în anumite cazuri mai mult de 200 salarii medii nete din respectivele locații, un nivel mai mult decât dublu comparativ cu cel din București.