Bursa din Moscova a încetat să tranzacționeze în dolari și euro, din cauza noilor sancțiuni impuse de SUA3Foto© puterea.ro

Bursa din Moscova a încetat să tranzacționeze în dolari și euro, din cauza noilor sancțiuni impuse de SUA

, 4 știri, 37 vizualizări

Bursa din Moscova a anunțat încetarea tranzacționării cu dolari și euro din cauza introducerii de noi sancțiuni de către Trezoreria SUA. Tranzacționarea va fi oprită din 13 iunie, potrivit site-ului Bursei din Moscova.

Tranzacționarea instrumentelor financiare, a acțiunilor, a metalelor prețioase cu decontare în aceste valute va fi sistată. Banca Centrală a Rusiei a declarat că tranzacțiile cu dolari și euro vor continua să fie efectuate pe piața over-the-counter. Pentru a determina cursul de schimb oficial al dolarului și euro, Autoritatea de reglementare din Rusia va folosi rapoarte bancare și informații care provin de la platformele digitale de tranzacționare la bursă.

Pe 12 iunie, Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare și Depozitarul Național al Decontărilor au fost incluse pe lista instituțiilor vizate de sancțiunile impuse de Trezoreriei SUA, introduse din cauza invaziei ruse în Ucraina.