Câini de luptă din rasa Cane Corso capturați pe Lacul Morii, după ce au atacat o femeie14Foto© observatornews.ro

Câini de luptă din rasa Cane Corso capturați pe Lacul Morii, după ce au atacat o femeie

, 18 știri, 40 vizualizări

Câinii din rasa Cane Corso, femelă și mascul, scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii, conform unei relatări de pe pagina de Facebook a Autorității pentru Supraveghere și ProtecțiaAnimalelor (ASPA) București. Femeia a povestit că atunci când câinii au văzut-o pe dig, au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.

''Un cetățean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare. Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi'', se arată pe pagina ASPA.

Evenimentul a fost sesizat prin 112, iar echipajele ASPA s-au deplasat la locația indicată. Incidentul a avut loc pe 14 februarie, în jurul orei 19.00. Câinii au fost capturați în siguranță de angajații ASPA, în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6.