Calin Popescu Tariceanu vrea un grup politic romanesc in Parlamentul European5Foto1Video© dcnews.ro

Calin Popescu Tariceanu vrea un grup politic romanesc in Parlamentul European

, 10 știri, 7 vizualizări

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a lansat o scrisoare deschisa catre sefii partidelor din Romania prin care spune ca isi doreste crearea unui grup politic romanesc in Parlamentul European. "Voi face un apel catre toate partidele politice pentru a intelege ca dincolo de disputele noastre partizane este mai important interesul national care trebuie sa ne conduca la ideea unei Romanii puternice capabile sa-si apere interesele in viitorul Parlamentul European.

De aceea, am redactat o scrisoare pe care astazi o voi trimite tuturor liderilor partidelor politice. (...) Le propun ca dupa alegerile din 26 mai sa reflectam impreuna asupra unor teme cum ar fi problema aderarii la spatiul Schengen, problema MCV, cresterea fondurilor de coeziune etc", a zis Calin Popescu Tariceanu.

”Mi-as dori foarte mult sa functionam la fel cum functioneaza si celelalte tari - adica sa existe periodic, la nivelul Parlamentului European, o reuniune a grupului parlamentarilor romani la care sa fixam niste teme de interes care sa fie sustinute de toti. Asa vad Romania unita”, a mentionat liderul ALDE.