Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea la mai multe produse de tutun sau cu nicotină4Foto© stirileprotv.ro

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea la mai multe produse de tutun sau cu nicotină

, 11 știri, 33 vizualizări

Prin proiectul de lege se interzice publicitatea la produsele de tutun, țigarete electronice, inclusiv la cele de tip vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, la produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun și la pliculețele cu nicotină pentru uz oral.

Pentru aceste produse se interzice publicitatea explicită la radio, TV, pe biletele de călătorie pentru transportul public, în publicații destinate în principal minorilor și în sălile de spectacol în care se organizează evenimente pentru copii sub 18 ani. Aceeași interdicție este aplicată și în interiorul unităților de învățământ și a celor de asistență medicală.

Gigel Știrbu, deputat PNL, inițiator al proiectului de lege: Această inițiativă legislativă a pornit din dorința unor familii care au copii minori pentru a avea un cadru legislativ care să interzică publicitatea pentru aceste gadgeturi, pentru aceste instrumente de vapat, de încălzire a tutunului. O națiune, pentru a avea viitor, trebuie să aibă tineri sănătoși, viguroși și educați.