Captură record de cocaină în portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate12Foto© realitatea.net

Captură record de cocaină în portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate

, 17 știri, 29 vizualizări

Un transport de pulpă de fructe congelată în care era cocaină a fost descoperit de Poliție și DIICOT. Operațiunea cu nume de cod „Exotic” a dus la arestarea a doi cetățeni români, de 33 și 36 de ani. Drogurile au ajuns în Portul Constanța, din Ecuador, și ar fi trebuit să ajungă în Olanda.

„În prima jumătate a lunii august 2024, la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, a fost inițiată operațiunea cu nume de cod „EXOTIC”, ce a condus la o captură record de cocaină în Portul Constanța. Aceasta este rezultatul unui efort susținut și al cooperării interinstituționale exemplare dintre D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, D.I.I.I.C.O.T., B.C.C.O. Constanța-S.C.C.O. Porturi Maritime, I.G.P.F. și Autoritatea Vamală Română”, se arată într-un comunicat de presă.

Scenariul operațiunii este unul inedit și scoate în relief complexitatea organizării grupărilor de criminalitate organizată și modalitățile inovative identificate, pentru a-și atinge scopul, spun procurorii.