Care sunt beneficiile Cloud-ului Guvernamental. Ciolacu: „Construim un sector public modern, sigur și eficient”3Foto© romaniatv.net

Care sunt beneficiile Cloud-ului Guvernamental. Ciolacu: „Construim un sector public modern, sigur și eficient”

, 5 știri, 9 vizualizări

Premierul României, Marcel Ciolacu, a prezidat astăzi, 11 septembrie, la Palatul Victoria, ceremonia de semnare a contractului de implementare pentru componenta de Cloud Dedicat, parte a investiției „Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental” din cadrul Componentei 7 – Transformare digitală, aferentă Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Semnarea contractului a fost realizată electronic de către Dragoș Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, și Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România, liderul consorțiului declarat câștigător ca urmare a procedurilor de achiziție publică.

„De 30 de ani, birocrația ne impune să stăm la cozi, să ne luăm concediu pentru a obține o hârtie pe care statul e obligat să ne-o dea. Digitalizarea înseamnă o reformă autentică pentru administrație. Construim un sector public modern, sigur și eficient, în care statul este în slujba cetățeanului, nu cetățeanul în slujba statului.