Cartea de Identitate a Vehiculului s-a schimbat. Când trebuie șoferii să o înlocuiască pe cea veche3Foto© realitatea.net

Cartea de Identitate a Vehiculului s-a schimbat. Când trebuie șoferii să o înlocuiască pe cea veche

, 4 știri, 18 vizualizări

Tot ce trebuie să știe șoferiiNoua versiune a CIV include actualizări care elimină câmpurile destinate completării informațiilor despre proprietar și numărul de înmatriculare. În ciuda schimbărilor de format, documentele anterioare rămân valabile și vor fi acceptate până la expirare sau până când sunt înlocuite din alte motive, cum ar fi pierderea sau deteriorarea acestora.

Documentele în noul format au început deja să fie emise de reprezentanțele RAR, însă nu există nicio presiune asupra șoferilor de a schimba documentele vechi decât în cazul în care acestea sunt pierdute sau deteriorate. „Nu este necesar să mergeți să căutați printre actele mașinii sau să vă întrebați ce trebuie să faceți, deoarece schimbarea formei CIV nu impune nicio obligație imediată pentru posesorii de vehicule”, au declarat oficialii RAR.

De asemenea, o informare despre noul format al CIV a fost trimisă și stațiilor ITP autorizate, pentru a asigura conformitatea cu prevederile Ordinului Comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 și cu OUG 78/2000. Schimbarea este parte a eforturilor de aliniere la reglementările actualizate, fără a aduce noi obligații pentru utilizatorii de vehicule.