Cauzele celui mai mare faliment din istoria recentă a României2Foto© economie.hotnews.ro

Cauzele celui mai mare faliment din istoria recentă a României

, 6 știri, 46 vizualizări

Printre cauzele operaționale care au dus la falimentul City Insurace se numără un deficit semnificativ, de 1,2 ml.d lei, rezultat din vânzarea polițelor sub tariful notificat cu scopul de a crește cota de piață, după cum reiese din analiza activității City Insurance în perioada 2018-2021, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance.

“Avem astăzi, la finalizarea unei analize complexe, o mai mare claritate asupra elementelor care au determinat cel mai răsunător faliment de pe piața asigurărilor. Mai sunt etape de parcurs până când vom putea considera încheiat acest dosar, care mi-aș dori să fie folosit, peste ani, drept studiu de caz din care să extragem cu toții învățăminte valoroase.

Avem însă obligația să înțelegem cum s-a ajuns în această situație endemică pentru a evita repetarea ei. Mai departe, vom formula cererile de atragere a răspunderii pentru demersurile care au condus la falimentul City și instanțele competente vor putea acționa în consecință”, a transmis Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR.