CCR, sesizată pe legea care „amenință dreptul de proprietate al românilor”© hotnews.ro

CCR, sesizată pe legea care „amenință dreptul de proprietate al românilor”

, 4 știri, 32 vizualizări

USR a depus sesizare la Curtea Constituțională cu privire la legea care modifică și completează Legea cadastrului și a publicității imobiliare care, „sub pretextul facilitării implementării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, ia în derâdere dreptul de proprietate al românilor”.

„USR a depus sesizare la Curtea Constituțională cu privire la legea PSD-PNL-UDMR care, sub pretextul facilitării implementării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, ia în derâdere dreptul de proprietate al românilor. Dacă legea intră în vigoare, persoana care figurează în registrul agricol chiar și o zi, fără să aibă un drept de proprietate asupra terenurilor, devine proprietar pe loc, din cauza ambiguității textului care lasă loc la interpretări”, transmite USR.

„Prin modificările aduse, e suficient, practic, să plătești impozitul pentru anul 2022 pentru imobilul altuia, figurezi în registrul agricol - practicile în acest sens în mediul rural fiind frecvente - și devii latifundiar. În aceste condiții, cei care sunt adevărații proprietari rămân peste noapte fără terenuri. De ce? Pentru că așa au votat PSD, PNL și UDMR.