Ce au patit mai multe cersetoare cu papusi din carpe, care cereau bani pentru lapte praf7Foto© hotnews.ro

Ce au patit mai multe cersetoare cu papusi din carpe, care cereau bani pentru lapte praf

, 10 știri, 36 vizualizări

„Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluși în brațe cerșesc la semafor ‘un bănuț pentru lapte praf’. Atenție! Nu vă lăsați păcăliți! În brațele cerșetoarelor nu sunt copii, ci păpuși din cârpe. Poliția Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancționat cu amendă”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de autoritatea locală.

Sursa citată relatează un astfel de caz petrecut pe 5 ianuarie.

„Ți se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în brațe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulți, miloși, își deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecția Cotroceni cu Piața Leu, unde o astfel de femeie apela la mila șoferilor. ‘De ce ții copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?’, a întrebat-o un șofer. ‘Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte’, a răspuns cerșetoarea”, se arată în comunicatul menționat.

Poliția Locală Sector 6, aflată prin zonă, s-a sesizat în acest caz și a constatat că femeia ținea în brațe nu vreun bebeluș adevărat, ci o păpușă din cârpe, băgate într-o salopetă de copil.