Ce este roamingul involuntar si cum sa te feresti de taxarea in plus2Foto© stirileprotv.ro

Ce este roamingul involuntar si cum sa te feresti de taxarea in plus

, 7 știri, 20 vizualizări

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) atrage atenția utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de unități administrativ-teritoriale din județele de graniță, în contextul călătoriilor de vară și al altor activități în zonele de graniță ale României.

Potrivit unui comunicat al ANCOM, intrarea în roaming involuntar poate genera costuri suplimentare semnificative pentru apeluri, mesaje și date mobile, chiar și în cazul în care utilizatorii nu au trecut efectiv granița.

„În conformitate cu Legea nr. 255/2023, ANCOM a identificat unitățile administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar și a publicat lista acestora. Autoritatea va informa primăriile, consiliile județene și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii despre UAT-urile incluse în lista cu risc de roaming involuntar pentru a lua măsurile administrative corespunzătoare impuse de legislația în vigoare”, se spune în comunicat.