Ce este sosul Brava și cum se prepară4Foto© libertatea.ro

Ce este sosul Brava și cum se prepară

, 4 știri, 22 vizualizări

Sosul brava este un sos picant care se prepară folosind roșii ca bază. Este folosit în majoritatea mâncărurilor clasice spaniole și sunt necesare doar câteva ingrediente esențiale pentru a pregăti acest sos delicios.

Boiaua de ardei afumată este cea care îi conferă acea aromă unică și picantă. Se crede că sosul bravas este originar din Madrid împreună cu popularele patatas bravas. Trebuie doar să stropești acest sos iconic peste niște cartofi prăjiți pentru a crea acest clasic gust spaniol simplu, aromat și delicios.

Rețeta de Patatas Bravas este una pentru care Madridul se mândrește și care nu lipsește niciodată din meniu la niciun restaurant cunoscut. Mâncarea datează din 1542, după ce Spania a fost în acord cu Imperiul Inca pentru a-și lua înapoi produsele agricole, cum ar fi roșiile. Locuitorii din Madrid, Spania, au început să pregătească cartofi prăjiți de mărimea unei mușcături, îmbrăcați cu serviți cu sos de roșii picant.