Ce este virusul Marburg, care a alertat Germania. Doi studenți s-ar fi infectat în Rwanda6Foto© observatornews.ro

Ce este virusul Marburg, care a alertat Germania. Doi studenți s-ar fi infectat în Rwanda

, 6 știri, 23 vizualizări

Testele sunt în curs de desfășurare în cazul celor doi tineri suspectați că au contractat virusul periculos. Dacă inițial s-a spus că amândoi au dezvoltat simptome asemănătoare gripei în timpul călătoriei cu trenul, autoritățile au revenit asupra informațiilor primare și au declarat contrariul. Se pare că băiatul în vârstă de 26 de ani a început să se simtă rău când a urcat în trenul din Frankfurt/Main și a avut simptome asemănătoare gripei cu o zi înainte de sosirea în Hamburg, scrie Bild.

Direcția de sănătate din Hamburg a confirmat că poliția a fost chemată la fața locului pentru a izola zona. O ambulanță pentru boli infecțioase i-a transportat pe cei doi, cu tot cu bagaje, la Spitalul Universitar Eppendorf (UKE). Ceilalți pasageri au fost lăsați să părăsească trenul, abia după ora 17, înainte ca garnitura să se întoarcă la Frankfurt, fără a fi dezinfectată, cu noi pasageri la bord.

Tânărul de 26 de ani, student la Medicină, a sosit recent cu avionul din Rwanda, unde a avut contact cu un pacient testat pozitiv pentru virusul Marburg. Această situație ar fi putut cauza agitația din timpul unui zbor Frankfurt - Hamburg. Se pare că în timpul zborului, echipajul a fost informat că o persoană de la bord ar putea fi infectată cu virusul Marburg.