Ce noi zile libere vor avea angajații români în 2024. Calendarul complet cu Sărbătorile Legale și zilele libere6Foto© wall-street.ro

Ce noi zile libere vor avea angajații români în 2024. Calendarul complet cu Sărbătorile Legale și zilele libere

, 14 știri, 19 vizualizări

Am pășit în anul 2024 cu vești bune pentru angajații din România. Guvernul a decis să acorde trei noi zile libere pentru români, timp în care se vor putea face cu ușurință punți pentru prelungirea minivacanțelor. Iată care sunt concret zilele libere de care se vor bucura românii în 2024, potrivit noului calendar.

În 2024, românii vor avea în total 20 de zile libere, dintre care 13 vor pica în cursul săptămânii, iar 7, spre nefericirea lor, vor fi zile de sâmbătă sau de duminică. Însă angajații vor să știe din timp ce zile libere vor avea într-un an, pentru a ști când să-și planifice minivacanțele sau chiar concediile acolo unde mai multe zile pot fi unite.

Deși de multe ori când spune zile libere de la stat ne gândim doar la bugetari, Codul Muncii spune negru pe alb că acestea trebuie să se acorde tuturor angajaților din România, deci, prin urmare, și celor care lucrează la în instituțiile private private.