Ce se poate plăti cu cardul de energie. Amenzi URIAȘE dacă nu este utilizat corect11Foto© realitatea.net

Ce se poate plăti cu cardul de energie. Amenzi URIAȘE dacă nu este utilizat corect

, 20 știri, 12 vizualizări

Ce poți plăti cu cardul de energiePotrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cardurile de energie pot fi folosite exclusiv pentru anumite plăți, cum ar fi: electricitate, gaze, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemne de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

MIPE oferă categoriilor vulnerabile de români carduri de energie în valoare de 1.400 de lei. Banii, alocați din fonduri europene, vor fi distribuiți de două ori pe an, în tranșe egale valoric. Cardurile urmează a fi înmânate personal de angajații Companiei Naționale Poșta RomânăRomânăRomână, iar listele cu beneficiari au fost întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

„Nu există posibilitatea de retragere de numerare de pe card. Scopul exclusiv pentru care pot fi acordate cardurile este pentru achitarea facturilor la energie. Cardul nu poate fi vândut ori donat. Plata altor produse/servicii decât cele pentru care este destinat cardul se pedepsește cu amendă contravențională între 4.500 și 6.000 lei”, avertizează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.