Ce semnificație are Buna Vestire, sărbătorită pe 25 martie 202314Foto© a1.ro

Ce semnificație are Buna Vestire, sărbătorită pe 25 martie 2023

, 23 știri, 40 vizualizări

Buna Vestire este o sărbătoare cu dată fixă, mai exact 25 martie. În ziua Bunei Vestiri este sărbătorit momentul în care Fecioara Maria din Nazaret a fost aleasă de Dumnezeu să-l nască pe Fiul său și a primit de veste de la Arhanghelul Gavriil, sărbătorit pe data de 26 martie. Prăznuită în fiecare an în perioada Postului Mare, este una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la pește.

Credincioșii sărbătoresc Buna Vestire cu exact 9 luni înainte de Nașterea Domnului. Locul unde se crede că Fecioara Maria a primit vestea este în prezent ocupat de biserica Bunavestire din Nazaret. Aici există chiar o grotă ce poate fi vizitată de pelerini, unde Fecioara Maria ar fi fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că îl va naște pe Mântuitor.

Calendar ortodox 25 martie 2023. Buna Vestire este o sărbătoare cu cruce roșie. Prin urmare, femeile nu au voie să spele, să coasă, să măture, bărbații nu au voie să lucreze la câmp sau să facă alte treburi în gospodărie. Ar trebui să meargă la biserică, să se odihnească, să citească, să se roage etc.