Ce spune Generalul Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antitero, întrebat dacă a existat o criză teroristă în România7Foto1Video© libertatea.ro

Ce spune Generalul Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antitero, întrebat dacă a existat o criză teroristă în România

, 10 știri, 44 vizualizări

Generalul a povestit cum a evoluat în carieră și despre modul în care cei din SRI gestionează situațiile de criză. ”Întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla, pentru că oricât de bun ar fi cineva, în zona asta, și vorbim de servicii de top, nimeni nu poate să acopere tot”, spune generalul despre o criză majoră teroristă în țara noastră.

În cadrul interviu, generalul Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antitero, vorbește despre prima misiune ca ofițer al Serviciului secret. ”Primul impact a fost cu activitatea, când am început să facem practică, când am intrat în Academie. ”Nu știu dacă 5%, maximum 10% se potrivea cu realitatea din teren față de ceea ce aveam noi în cap”, povestește acesta.

El a dat și exemple: ”Pornind de la acele exemple cu James Bod și ce am putea face fiecare dintre noi, ideea de a fi de capul tău, în diferite locuri...erau tot felul de glume, când intrai în Academie: du-te să îți iei în primire aspiratorul de campanie și era mătura”, a spus Rădulescu, afirmând că este cel printre cei cu vechime în Serviciu, pentru că a intrat în 1996 în SRI, a absolvit Academia în 2000 și a lucrat în Antitero 11 ani, începând de la junior level și trecând prin mai multe etape.