Ce suma-record au investit românii în titluri de stat3Foto© romanialibera.ro

Ce suma-record au investit românii în titluri de stat

, 7 știri, 35 vizualizări

Guvernul a făcut din investițiile fără precedent motorul dezvoltării țării, iar România se află, constant, între țările din Uniunea Europeană cu cele mai mari creșteri ale producției industriale și a economiei. Iar acest lucru se simte și în faptul că românii au la dispoziție mai mulți bani pentru a face investiții personale sigure, cum sunt cele în titlurile de stat.

Puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 7% comparând februarie 2024 și aceeași lună din 2023, efect direct al măsurilor PSD de plafonare a adaosului comercial pentru produsele de bază, și a prețului la energie și gaze. Limitarea și chiar scăderea unor prețuri, le-a dat românilor posibilitatea de a-și reduce cheltuielile lunare și de a face unele economii.

Iar economiile făcute de români ca urmare a măsurilor PSD se văd și în vânzările de titluri de stat Fidelis, ajunse la ediția a 16-a. Săptămâna trecută românii au investit în aceste instrumente de economisire o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro.