Ce vești ne aduc meteorologii: Prognoza meteo pentru luna iulie5Foto© romaniatv.net

Ce vești ne aduc meteorologii: Prognoza meteo pentru luna iulie

, 6 știri, 169 vizualizări

Meteorologii au realizat prognoza pentru luna iulie. Potrivit specialiștilor, va fi foarte cald în toată țara, în special în sud și sud-est. În ceea ce privește precipitațiile, acestea pot să apară în diferite regiuni.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în săptămâna 24 iunie – 1 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, precum și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar în rest va fi deficitar.

În săptămâna 1 – 8 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zona Carpaților Occidentali.