Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 117 ani10Foto© realitatea.net

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 117 ani

, 13 știri, 27 vizualizări

Maria Branyas Morera, o femeie de origine americană stabilită în Spania, recunoscută ca fiind cea mai longevivă persoană din lume, a încetat din viață la vârsta de 117 ani, conform unui anunț făcut marți, 20 august, de familia sa, potrivit Sky News.

Grupul de Cercetare în Gerontologie, care autentifică vârsta persoanelor care depășesc 110 ani, confirmase anterior că Maria Branyas Morera era cea mai în vârstă persoană cunoscută la nivel global, după ce călugărița franceză Lucile Randon a murit anul trecut.

„Maria Branyas ne-a părăsit. A plecat așa cum și-a dorit: liniștită, în somn și fără durere. Cu câteva zile înainte, ne-a spus: ‘Într-o zi, voi pleca de aici (…) și voi înceta să mai exist în acest corp. Nu știu când va veni acea zi, dar simt că este aproape; această lungă călătorie se va sfârși. Moartea mă va găsi obosită de la atâta trăit, dar vreau să mă găsească zâmbind, liberă și împăcată'”, a fost mesajul transmis de familia ei înainte de ora 11:30 (09:30 GMT), care a dorit să își amintească de „sfaturile și bunătatea ei”, conform Agerpres.