Cea mai mare pensie din România. Suma e amețitoare5Foto© stirileprotv.ro

Cea mai mare pensie din România. Suma e amețitoare

, 9 știri, 26 vizualizări

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat că cea mai mare pensie în România este de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro, pensia fiind încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani.

”Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuții foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuțiile au fost foarte mari. În urma unei contribuții substanțiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Intrebată dacă e vorba de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, ea a precizat. ”Nu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituție privată. Este o instituție bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituție bancară cu reputație prestigioasă, cu o cotă mare de piață și astăzi când vorbim”.