Cehii de la Tesla prezintă poze despre cum ar trebui să arate fabrica de baterii de la Brăila2Foto© jurnalul.ro

Cehii de la Tesla prezintă poze despre cum ar trebui să arate fabrica de baterii de la Brăila

, 6 știri, 33 vizualizări

TESLA Energy Storage, companie înființată în iunie 2022, dar care face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energetice, inclusiv des­ti­nate stocării energiei, ar fi trebuit să demareze anul trecut construcția unei fabrici de echipamente pentru sto­carea energiei la Brăila. Investiția se ridica la 450 de milioane de lei (92 mil.

euro) fiind susținută printr-un ajutor de stat de 200 de milioane de lei. Brăila este unul dintre cele mai vâna­te județe din România de noul val de investitori în energie verde, potrivit unei centralizări realizată de ZF, iar sistemele de stocare care ar fi trebuit produse TESLA Energy Storage erau destinate inclusiv parcurilor eoliene și solare.

În vara anului 2022, Dusan Lichardus, cofondator și pre­ședintele Consiliului de Administra­ție al grupului TESLA din Cehia spunea pentru ZF că șantierul urma să fie deschis la începutul anului 2023, iar durata construcțiilor era estimată la circa un an de zile. La finalizare, fabrica ar fi trebuit să creeze 200 de locuri de muncă.