Cei doi ucraineni căutați de salvamontiști în Maramureș, coborâți de pe munte și predați echipei medicale4Foto© hotnews.ro

Cei doi ucraineni căutați de salvamontiști în Maramureș, coborâți de pe munte și predați echipei medicale

, 7 știri, 82 vizualizări

Intervenție Salvamont (Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia)

Cei doi cetățeni ucraineni care au trecut granița în România prin Munții Maramureșului au fost găsiți de echipa mixtă formată din salvamontiști și polițiști de frontieră și au fost coborâți de pe munte, a informat marți seară directorul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga.

„Cei doi ucraineni au fost găsiți, le-a fost acordat primul ajutor și au fost coborâți până la baza muntelui, unde așteptau echipajele medicale venite în sprijin. Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră au parcurs peste 8 km și jumătate în zona greu accesibilă. Durata intervenției a fost de 8 ore”, a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, ce doi ucraineni, de 25 și 43 de ani, aflați de trei nopți pe drum, fără alimente, fără apă, epuizați fizic, au sunat la 112 și au solicitat ajutor de urgență, fiind blocați la o altitudine de peste 1.750 metri, într-o zonă greu accesibilă, fără posibilitatea de a mai coborî.