Cel mai lung val de caniculă aduce temperaturi de foc3Foto© stirileprotv.ro

Cel mai lung val de caniculă aduce temperaturi de foc

, 10 știri, 31 vizualizări

Vremea caniculară, cu valori termice maxime ce tind spre 39 de grade în majoritatea regiunilor, va caracteriza următoarele două săptămâni (8 – 21 iulie) din punct de vedere meteorologic, în timp ce probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de scăzută, relevă prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și citată de Agerpres.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35 – 38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 și 13 iulie. Nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 și 24 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară, cu temperaturi maxime de 32 – 35 de grade și minime de 17 – 21 de grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar. Astfel, în prima săptămână, nu va ploua, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.