Cele aproape 120 de școli cu bulină, prioritare în cadrul programelor guvernamentale de consolidare3Foto© libertatea.ro

Cele aproape 120 de școli cu bulină, prioritare în cadrul programelor guvernamentale de consolidare

, 10 știri, 31 vizualizări

Guvernul va interveni în regim de urgență pentru a asigura finanțare suplimentare în cazul școlilor care au nevoie de reabilitate din cauza riscurilor seismice fiind încadrate în gradul 1, iar premierul a cerut ca acestea să fie tratate cu prioritate, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern de miercuri, potrivit Agerpres.

„Cele 118 școli care sunt la acest moment în evidențele autorităților statului român, indiferent de numele acelei autorități, ca fiind în situație de risc seismic gradul 1, mai ales în contextul recentului cutremur din regiunea Oltenia, ele vor fi prioritate pentru programele guvernamentale”, a declarat Dan Cărbunaru.

Discuțiile din ședința de guvern de miercuri vin în condițiile în care în Oltenia au avut loc, luni și marți, două cutremure cu magnitudinea de peste 5 grade, urmate de peste o sută de replici. 11 școli au suferit fisuri, a anunțat Raed Arafat, care a precizat că ele vor fi expertizate înainte de reluarea orelor de curs.