Cele două activiste britanice care au vandalizat o celebră lucrare a lui Van Gogh cu supă de roșii au fost condamnate la închisoare6Foto© romanialibera.ro

Cele două activiste britanice care au vandalizat o celebră lucrare a lui Van Gogh cu supă de roșii au fost condamnate la închisoare

, 7 știri, 29 vizualizări

Cele două activiste de mediu din mișcarea ecologistă Just Stop Oil care au vandalizat cu supă de roșii celebrul tablou "Sunflowers" al pictorului Vincent van Gogh, expus la National Gallery din Londra, au fost condamnate vineri la închisoare pentru comiterea unor prejudicii de natură penală.

Potrivit procurorilor britanici, supa de roșii a cauzat deteriorări estimate la 10.000 de lire sterline (13.385 de dolari) la nivelul ramei tabloului, însă pictura - aflată în spatele unui geam de protecție - a scăpat nevătămată și a fost din nou expusă puțin mai târziu, în aceeași zi.

Cele două activiste ecologiste au declarat în instanță că sunt nevinovate, dar au fost condamnate în urma unui proces care s-a desfășurat la Southwark Crown Court din Londra, unde Phoebe Plummer a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru prejudicii de natură penală. Anna Holland a primit o condamnare de 20 de luni de închisoare.