Centura Verde București-Ilfov, în noul Cod Silvic. Ministerul Mediului susține oficial demersul8Foto© hotnews.ro

Centura Verde București-Ilfov, în noul Cod Silvic. Ministerul Mediului susține oficial demersul

, 9 știri, 9 vizualizări

​Proiectul privind protejarea pădurilor din Ilfov, implementarea unor soluții pentru poluarea din București și înființarea Centurii Verzi a fost înscris, prin amendamente, la noul cod silvic, a anunțat Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde. Ministerul Mediului, alături de parlamentari de la mai multe partide, susțin demersul, conform unui comunicat de presă al Platformei Civice.

„După ce, de aproape jumătate de an, proiectul de lege ce constituie piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov zace blocat la ultima comisie din Camera Deputaților, cea pentru agricultură, Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde face pivotul pe noul cod silvic și, cu sprijinul Ministerului Mediului și al unor parlamentari din tot spectrul politic, îl depune ca amendamente”, au transmis reprezentanții Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde.

Proiectul a fost înaintat către Parlament în urmă cu un an. El a primit avizele de la toate comisiile din Camera Deputaților, for decizional.