Ceremonie militară de adio pentru cancelara Merkel5Foto3Video© hotnews.ro

Ceremonie militară de adio pentru cancelara Merkel

, 6 știri, 50 vizualizări

Ceremonia militară de adio pentru cancelara Merkel a avut loc în așa numitul bloc Bendler, unde se află sediul ministerului apărării. Este un loc istoric, fiindcă în curtea blocului au fost executați în 1944 atentatorii care au încercat să-l omoare pe Hitler.

Însoțită de ministra apărării, Angela Merkel a luat loc în tribuna oficială și a rostit poate cel mai scurt discurs din întreaga ei carieră. Cum era de așteptat, ea s-a referit, în primul rînd, la situația critică a momentului. În acest context a vorbit despre problemele legate de combaterea coronapandememiei, criticînd conspiraționiștii și coronanegaționiștii, cerînd, în același timp, ca acestora să li se dea o replică științifică, fermă.

Cancelara s-a referit și la probleme politice generale, la situațiile de criză, la fenomenul migrației, la chestiunile legate de schimbările climatice și la necesitatea digitalizării. Apoi a mulțumit celor care au sprijinit-o, colegilor din guvern, colaboratorilor apropiați și familiei. Nu a uitat să se pronunțe din nou contra discursului urii și rasismului.