Ciclonul Boris continuă să lovească în Europă Centrală și de Est. Inundații istorice în Cehia, prăpăd în Moldova, Austria și Polonia7Foto© hotnews.ro

Ciclonul Boris continuă să lovească în Europă Centrală și de Est. Inundații istorice în Cehia, prăpăd în Moldova, Austria și Polonia

, 9 știri, 24 vizualizări

Peste o sută de zone din toată Cehia se află sub cel mai ridicat nivel de alertă pentru inundații însă situația cea mai gravă este în nord-est. Numai în Opava, zece mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Jindrich Stefek, echipa de salvare: Am salvat oamenii care se aflau la doi metri deasupra noastră, pe un acoperiș... Erau alți oameni blocați în față, dar curentul este foarte puternic. Am încercat să ajungem acolo, să găsim o alternativă să ajungem la ei, deoarece curentul este mult prea puternic pentru bărci.

Mulți au fost recuperați în ultima clipă cu elicopterul militar. Deși pericolul este iminent, sute de cehi au refuzat să își lase în urmă munca de o viață. Din cei două mii de oameni care trăiesc în Troubek, numai 30 au acceptat să fie salvați.

Avem primul deces prin înec, confirmat în regiunea Klodzko, la frontiera polono-cehă
Donald Tusk,
Ciclonul Boris continuă fă facă prăpăd în Europa. Un mort în Polonia,…