Cine sunt bugetarii care pierd sporul de 25% pentru „suprasolicitare neuropsihic㔩 adevarul.ro

Cine sunt bugetarii care pierd sporul de 25% pentru „suprasolicitare neuropsihică”

, 5 știri, 67 vizualizări

Lovitură grea pentru bugetarii de la o instituție importantă a statului. Personalul Agenției Naționale de Integritate (ANI) va rămâne fără sporul la salariu de 25% pentru suprasolicitare neuropsihică, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis sesizarea primită din partea USR și a partidului Forța Dreptei. Legea prin care personalul Agenției Naționale de Integritate (ANI) primea un spor la salariu de 25% pentru suprasolicitare neuropsihică a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului, a stabilit Curtea Constituțională a României (CCR).

Judecătorii Curții Constituționale au admis obiecția de neconstituționalitate formulată de deputații aparținând Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România și de deputații neafiliați și a constatat că Legea pentru modificarea anexei nr. I a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este neconstituțională, potrivit RomâniaTv.

„În esență, Curtea Constituțională a reținut că legea criticată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului, fiind înfrânte prevederile constituționale ale art. 61 alin.(1) coroborate cu cele ale art.75.