Ciolacu anunță sesiune extraordinară pentru modificarea legislației, după tragedia tinerei ucise de urs10Foto© puterea.ro

Ciolacu anunță sesiune extraordinară pentru modificarea legislației, după tragedia tinerei ucise de urs

, 21 știri, 40 vizualizări

Mai precis, în sesiunea extraordinară a Parlamentului va fi adoptată o inițiativă legislativă care va permite eutanasirea sau împușcarea urșilor din zonele de pericol.

„Nu neapărat împușcați, să facă o selecție acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmați prin primari, prin pădurari, prin localnici. Am vorbit și cu domnul ministru al mediului, am vorbit și cu cei mai implicați și mai știutori în domeniu. Este o aglomerație în anumite zone. Nu mai au mâncare suficientă și de asta coboară”, a spus Ciolacu după deschiderea depozitului automatizat PepsiCo din localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov.

Și a continuat: „Am vorbit și cu domnul Simonis, domnul președinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Și, după discuțiile cu ministrul mediului, pornim o inițiativă și vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament”.