Ciolacu, pledoarie pentru ca religia să fie materie opțională la Bacalaureat: Aduce cunoaștere© adevarul.ro

Ciolacu, pledoarie pentru ca religia să fie materie opțională la Bacalaureat: Aduce cunoaștere

, 7 știri, 13 vizualizări

„E adevărat, atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creștin. (...) Stau să mă întreb de unde au atâta înverșunare și atâta ură împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, în care comunismul a încercat același lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă.

Aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele au stat de vorbă și au găsit oportun ca una din materiile opționale la bacalautreat să fie religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul din copiii dvs dorește să opteze religia?”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că „religia aduce cunoaștere”.

„Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu e acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapăt vom încuraja populismul și extremismul. PSD apără valorile creșjtine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebui reprezentate și privite egal în România.